vineri, 13 mai 2011

SHINee copiati de un artist american?!

Dupa scandalul recent in legatura cu melodia „Born This Way” a cantaretei americane Lady Gaga, acuzata ca a plagiat o melodie a trupei coreene SNSD; un nou scandal este pe cale sa izbucneasca, motivul fiind ca noua melodie a cantaretului jamaican-american Sean Kingston este asemanatoare cu o melodie mai veche a trupei SHINee si anume „Ready or Not”.

Statul american acorda credite melodiei a carei versuri sunt scrise de Sean si produsa de German House Music Duo, Michel Mind Project, dar totusi cele doua cantece seamana izbitor de mult.

Fanii SHINee din toata lumea au comentat in legatura cu acest subiect:”Poate ca melodia e putin schimbata..dar tot a trupei SHINee ramane!” sau :”Este evident ca melodia de fundal si refrenul sunt ale trupei SHINee!”.

Shawolii asteapta ca SM Ent. sa-l reclame pe american pentru folosirea fara permisiune a melodiei, sau macar sa anunte daca i-au acordat cantaretului drepturi pe acest cantec.

Cu toate acestea, piesa „Ready or Not” a baietilor de la SHINee este un remake dupa melodia „Girls” a carui creator este inca necunoscut, deci exista posibilitatea ca artistul american sa poata folosi fara probleme melodia.

Iata cele doua cantece ~ Ce parere ai, este vorba de plagiat, sau e pur si simplu o coincidenta?
http://www.youtube.com/watch?v=_Z410hu9mYc ->Michael Mind Project feat Sean Kingston- Ready or Not

http://www.youtube.com/watch?v=969XqkK3gmE&feature=player_embedded ->
SHINee- Ready or Not

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu